dijous, 30 de setembre del 2010

Cal més transport públic!


Nou Hospital Comarcal Moises Broggi

Dimarts el ple de l'Ajuntament va a aprovar una moció que reclama a l'Entitat Metropolitana del Transport i a la Generalitat la millora del transport públic pel que fa a una nova connexió entre Sant Feliu i l'Hospital Comarcal Moises Broggi i la nova terminal de  l'Aeroport d'El Prat. En concret es demana la prolongació de la línia 77 que fa, actualment, el recorregut Sant Joan Despí (des de l'Hospital) a la nova T1. 
Sant Feliu ha millorat darrerrament en matèria de transport públic. A la única opció que durant molts anys hem tingut, rodalies, es va afegir fa quatre anys, l'arribada de tramvia, desprès de molts dubtes i indefinicions sobre el traçat i la conveniència d'arribar a la nostra ciutat en lloc d'altres alternatives. Ara, fa unes setmanes, varem veure com el govern de la Generalitat donava un pas més perquè el metro també arribi (la previsió es 2015-16) amb la licitació de la redacció del projecte de la L3. I el mateix tramvia, una vegada fet el soterrament, arribarà a l'estació de Renfe i a La Salut - Can Maginàs. Són avenços clars per a una ciutat que durant molt de temps ha patit un dèficit massa gran en matèria de transport públic. Però no és suficient, amb gairebé 45.000 habitants i barris i zones de la ciutat desigualment connectades amb transport públic, la millora de la xarxa d'autobusos es necessària i la proposta aprovada pel Ple de l'Ajuntament una bona opció.

5 comentaris:

  1. Es muy cierto que Sant Feliu tiene muy poco transporte público. Con el trambaix se ha ganado algo, pero es necesrio el metro y más autobuses. Me parece una buena propuesta.

    ResponElimina
  2. Jo no vaig poder ser-hi al Ple de l’Ajuntament, però m’han explicat que malgrat tots els grups municipals estaven d’acord en que “Cal més transport públic!”. No tots van donar suport a la proposta.
    Desprès de més d’una hora de xerrera, Iniciativa i ERC no van donar suport a aquesta proposta de sol•licitud de millora de les comunicacions de Sant Feliu amb l’Hospital i l’aeroport perquè creien que es demanava poc.
    Tant els hi costa posar-se d’acord en una cosa que milloraria Sant Feliu!
    No ho entenc!! No es tracta de veure qui demana més, sinó qui aconseguir el màxim. I anant plegats segur que ens aniria millor.

    ResponElimina
  3. La conexión de Sant Feliu con el Hospital Comarcal Moises Broggi en autobús es muy necesaria. Inevitablemente, tarde o temprano todos lo vamos a utilizar Está el tranvía, pero es insuficiente. Además la parada del Trambaix queda un poco lejos del Hospital. Para las personas jóvenes no supone problema, pero, muchos ciudadanos que se visitan en el Hospital son personas mayores. Muchas tienen dificultades en la movilidad. No es lo mismo que el autobús te deje en la puerta que andar el buen trecho que hay entre la parada del Trambaix y el Hospital. ¿Qué tienen los ciudadanos de Sant Juan Despi que no tengamos los de Sant Feliu? Si Sant Joan Despi tiene autobús hasta el Broggi, Sant Feliu también. Todo lo que sea mejorar los servicios que pueda ofrecer Sant Feliu, a mi me parece estupendo.

    ResponElimina
  4. A mi me parece muy bien el autobús, pero creo que lo que nos merecemos de una vez es el metro. hay tantos coches que los autobuses van muy lentos.

    ResponElimina
  5. ¡Claro que el Metro es más rápido! Pero hasta que llegue pasará un tiempo y muchos agradeceremos mientras que haya un servicio de autobuses que nos deje en la entrada del Hospital..

    ResponElimina