dimarts, 1 de febrer del 2011

Llibres, ajuts i crisis



I seguint amb l’impacte de la crisi, el passat 25 de gener el ple municipal va votar la concessió d’ajuts per a l’adquisició de llibres de text a 3083 nens i nenes de la ciutat amb una despesa total d’uns 72000 euros. Es tracta de l’ajut per al curs d’enguany (2010-2011), que comporta una subvenció de 20 euros per a cada alumne d’infantil i de 25 euros per a subvencionar els llibres dels alumnes de primària.

No són molts diners per alumne, però pot resultar d’ajuda donada la situació econòmica que estan vivint algunes famílies, sobretot si tens més d’un fill o filla. A més, millor veure els diners de l’ajuntament gastats en això que no en d’altres qüestions.... però, vosaltres què en penseu?

4 comentaris:

  1. Creo que esta muy bien que el ayuntamiento en tiempos de crisis aumente las ayudas sociales, y más si se destinan a educación.

    ResponElimina
  2. "A més, millor veure els diners de l’ajuntament gastats en això que no en d’altres qüestions..."

    Emmm, no entenc gaire bé aquesta frase. Altres qüestions com armes nuclears, vols dir? O càrrecs de confiança?

    Disculpa l'acidesa del comentari, però et prometo que no sé per on vas ;-)

    ResponElimina
  3. A mi em sembla perfecte que es destinin aquests diners per aquesta qüestió en concret. Trobo molt encertat que encara es lluiti per mantenir el benestar social en els temps que corren.

    A Dinamo li dic que jo crec que la frase deu anar més en el sentit que de vegades s'han de gastar els diners en arreglar les coses que uns pocs malmeten (els graffitis, les papereres trencades...), mentre que això és una cosa realment necessària. Respecte als càrrecs de confiança, suposo que podriem prescindir també d'assessors financers a les empreses, o d'advocats als judicis... no?

    ResponElimina
  4. L’accés a l’educació ha de ser gratuït, però els llibres i ara els portàtils suposen un esforç molt gran per a moltes famílies. Per aquest motiu s’han de resoldre aquests impediments amb ajuts. Ara bé hi ha dues qüestions que em semblen importants a tenir en compte:
    La primera és que els ajuts han d’anar destinats a les famílies que ho necessiten i no com ara a tothom que ho sol•licita. Per un motiu molt bàsic, hi ha famílies que no necessiten aquests 20 euros per als llibre i d’altres que amb 40 tindrien un ajut més gran que no els suposi un trasbals econòmic l’educació dels seus fills. La segona, que hi ha altres sistemes per estalviar en llibres com fomentar el reciclatge o la compra de llibres en propietat de l’escola o AMPA que són utilitzats durant tres anys.
    Per altra banda, crec necessari que l’ajut s’ampliï als nens i nenes de la secundaria obligatòria, i més quan a les famílies se’ls hi demanarà la compra d’ordinador portàtil, la llicencia dels llibres digitals, i connexió a internet a casa.

    ResponElimina